Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az izmaink nem csak testmozgással erősíthetők
  2024-03-26 19:50:16, kedd
 
  Az izmaink nem csak testmozgással erősíthetők - izomerősítő táplálékok

Ahogy idősebbek leszünk, egyre kevesebb izomzattal rendelkezünk. Ez azonban nagyon sok egészségi problémát is jelent, éppen ezért is nagyon lényeges, hogy idősebb korunkban se hagyjuk abba a testmozgást. Annyiféle sport van, hogy mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Lehet kerékpározni, úszni, jógázni. Mindig vegyük figyelembe, hogy milyen betegségeink vannak, milyen kondícióban vagyunk, és természetesen a kezelőorvosunk véleményét is mindenképpen kérjük ki, hiszen ő tudja a legjobban, hogy a meglévő betegségeink mellett és állapotunkban milyen testmozgás, milyen gyakorlatok javasolhatók nekünk, az egészségi állapotunkhoz mely mozgásformák állnak a legközelebb. Természetesen nem csak testmozgással erősíthetők az izmok. Léteznek olyan kiegészítők, tápanyagok, gyógynövények, amelyek nagyon sokat jelentenek az izmok megerősítésében, az izomerő növelésében. Mutatjuk is, melyek ezek!

Az izmok megerősítésében, pontosabban az izmok edzés utáni helyreállításában nagy szerepük van a probiotikumoknak. Intenzív edzést követően ugyanis tejsav halmozódik fel az izmokban. Ez ugyan normális jelenség, azonban sokan az úgynevezett izomláz miatt nem edzenek a későbbiekben olyan intenzíven, hiszen megijednek ettől a fájdalomtól. A probiotikumoknak azonban nagy szerepük van a fájdalom csökkentésében. Edzés után közvetlenül javasolt olyan táplálékokat fogyasztani, amelyek probiotikumokban bővelkednek.

A kreatin szintén nagyon népszerű kiegészítő azok körében, akik rendszeresen sportolnak, edzenek. Ugyanis bizonyított tény, hogy a kreatin nemcsak a teljesítményt növeli, hanem fokozza az izmok növekedését, javítja az általános erőt, és fokozza a gyógyulási folyamatokat is.

A cseresznyelé és a zellermag szavak hallatán nem az edzés és az izmok jutnak eszünkbe, pedig nagyon is sok közük van ezekhez a kifejezésekhez. Ezek a kiegészítők ugyanis segítenek kiüríteni a szervezetből a felesleges húgysavat, illetve olyan antioxidánsokat biztosítanak a szervezet számára, amelyek segítenek az ízületek és az izmok helyreállításában.

Az L-glutamin egy olyan aminosav, amely nagyon hamar kiürül a szervezetből, különösen edzést követően. Az L-glutamin segít az izmok újraépítésében, helyreállításában, javításában és védelmében. Nemcsak az izmokat támogatja meg, hanem a bélrendszert és az immunrendszert is.

A tojás egészséges zsírokat és fehérjét tartalmaz. Tápanyagban dús profilja, illetve leucintartalma izomépítő képességeikről ismertek.

Mérsékelten fogyasztva a diófélék is hozzájárulnak az izomépítéséhez. A fehérjék, a zsírok és a rostok tökéletes kombinációját kínálják, ily módon a diófélék az egyik legjobb táplálékai az izmoknak.

Az olívaolaj az egyszeresen telítetlen zsírok kiváló forrása, amely segíthet csökkenteni a gyulladást, és az izmok elvesztésének folyamatát is lassíthatja. Mindkét funkciója segíthet, amennyiben izomépítés a célunk.

A quinoa nagy mennyiségben tartalmaz vitamint, rostot, fehérjét és szénhidrátot, amely tápanyagok tökéletesek az izomépítéshez és az edzések előnyeinek maximalizálásához.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: probiotikumoknak, probiotikumokban, megerősítésében, antioxidánsokat, csökkentésében, újraépítésében, kifejezésekhez, immunrendszert, izomépítéséhez, képességeikről, leucintartalma, kezelőorvosunk, természetesen, gyógynövények, izomépítéshez, megtalálhatja, teljesítményt, testmozgással, állapotunkhoz, hozzájárulnak, kombinációját, állapotunkban, elvesztésének, szénhidrátot, későbbiekben, betegségeink, kerékpározni, mennyiségben, bélrendszert, mozgásformák, rendelkezünk, mindenképpen, javasolhatók, biztosítanak, szervezetből, rendszeresen, kedvére valót, kezelőorvosunk véleményét, meglévő betegségeink, egészségi állapotunkhoz, izmok megerősítésében, izomerő növelésében, izmok edzés, úgynevezett izomláz, későbbiekben olyan, probiotikumoknak azonban, fájdalom csökkentésében, kreatin szintén, kreatin nemcsak, teljesítményt növeli, izmok növekedését, általános erőt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Radikális szeretet  A kételkedés kezelése  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Zilahy Lajos gondolata  Nem tudhatod  Png kislány  Szívem tiéd  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Az engedelmesség miért nem vál...  Leonardo da Vinci gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam Krisztinától  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Alázat  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png virág  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Png virág  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Krisztinától  Radikális szeretet  Png férfi  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Szép napot kívánok  A másik dolog,  Mindig jusson idő nevetni  Elköszönt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Fehér virág  Alvó cicák  Hogy lehet megtartani  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Popper Péter szavai  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Albert Einsteinről  Kerüld el az evangélium örömén...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Örülök, hogy látlak!  Szívem tiéd  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Akik bántanak téged  Png csokor  Nevem  Egy lelki imádság  Egy maradéktalanul uralt világ 
Bejegyzés Címkék
kedvére valót, kezelőorvosunk véleményét, meglévő betegségeink, egészségi állapotunkhoz, izmok megerősítésében, izomerő növelésében, izmok edzés, úgynevezett izomláz, későbbiekben olyan, probiotikumoknak azonban, fájdalom csökkentésében, kreatin szintén, kreatin nemcsak, teljesítményt növeli, izmok növekedését, általános erőt, gyógyulási folyamatokat, zellermag szavak, izmok jutnak, kiegészítők ugyanis, felesleges húgysavat, szervezet számára, izmok helyreállításában, olyan aminosav, izmok újraépítésében, izmokat támogatja, tojás egészséges, rostok tökéletes, egyik legjobb, egyszeresen telítetlen, izmok elvesztésének, quinoa nagy, edzések előnyeinek, probiotikumoknak, probiotikumokban, megerősítésében, antioxidánsokat, csökkentésében, újraépítésében, kifejezésekhez, immunrendszert, izomépítéséhez, képességeikről, leucintartalma, kezelőorvosunk, természetesen, gyógynövények, izomépítéshez, megtalálhatja, teljesítményt, testmozgással, állapotunkhoz, hozzájárulnak, kombinációját, állapotunkban, elvesztésének, szénhidrátot, későbbiekben, betegségeink, kerékpározni, mennyiségben, bélrendszert, mozgásformák, rendelkezünk, mindenképpen, javasolhatók, biztosítanak, szervezetből, rendszeresen, táplálékokat, folyamatokat, cseresznyelé, gyakorlatok, legközelebb, erősíthetők, kiegészítők, fogyasztani, tápanyagban, javításában, mérsékelten, lassíthatja, csökkenteni, egyszeresen, növekedését, úgynevezett, pontosabban, tökéletesek, fájdalomtól, bizonyított, közvetlenül, növelésében, bővelkednek, testmozgást, kondícióban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.